• 20 września 2021

Wyciskarka Hurom H100 - opis i opinia

wyciskarka

Hurom H100 to nowa konstrukcja, która zapewnia lepsze wrażenia podczas całego procesu wyciskania i łączy się z doskonałą wydajnością, ekscytującymi nowymi funkcjami i eleganckim wyglądem, tworząc doskonałą wyciskarkę z jednymi z najlepszych funkcji na rynku.

Budowa

H100 wyróżnia się ze względu na nową metodę oddzielania soku i miazgi. W przeciwieństwie do innych modeli pionowych, które używają sita przesiewającego wokół świdra, ten model zamiast tego wykorzystuje sitko, które składa się z 2 części, które łączą się ze sobą, pozostawiając tylko bardzo cienkie szczeliny, przez które przechodzi sok. To sitko jest znacznie łatwiejsze do czyszczenia po wyciśnięciu soku, ponieważ można je oddzielić, co pozostawia dużo miejsca na dotarcie do resztek miazgi.

Cechy szczególne

Oprócz nowego systemu wyciskania z sitkiem, Hurom H100 ma również kilka innych interesujących funkcji. Ma inną metodę sterowania wyrzutem miazgi, a zamiast zwykłej dźwigni ma przełącznik umieszczony bezpośrednio nad wylotem. Przełącznik można łatwo regulować i pozwala na wysoce spersonalizowany proces wyciskania soku. Kolejną cechą H100 jest podwójny lej wlotowy, który oferuje długi i prosty zsyp na składniki takie jak marchew oraz szeroki lejek do liściastych warzyw i miękkich owoców. Posiadanie różnych wlotów dla różnych składników zapewnia, że mogą one opuszczać rynnę w optymalny sposób, umożliwiając ich łatwe zbieranie.

Zoptymalizowane wyciskanie soku

H100 oferuje wydajność dorównującą wielu innym pionowym modelom dostępnym obecnie na rynku. Podwójny świder o prędkości 43 obrotów na minutę jest bardzo wydajny i może w krótkim czasie wydobyć ze składników dużą ilość soku, zapewniając utrzymanie składników odżywczych i witamin w procesie tłoczenia na zimno.

sitko w wyciskarce

Przydatne akcesoria

Obecnie standardem w modelach pionowych stało się dołączanie akcesoriów rozszerzających ich dostępne funkcje i pomimo przeprojektowanego projektu wyciskania soków, H100 nie zawodzi w tym względzie. Podobnie jak w przypadku większości modeli Hurom, urządzenie to jest wyposażone w homogenizujący blank i szerokie sitko. Półfabrykat przekształca H100 w mikser i jest idealny do produkcji sorbetów, masła orzechowego, bułki tartej i nie tylko. Szerokie sitko może być używane w połączeniu z sitkiem wewnętrznym. Te szczeliny pozwalają części miazgi przejść do końcowego produktu, tworząc smoothie zamiast soku.

Co jest ciekawego w wyciskarce do soków Hurom HU 100?

Hurom HU 100 była pierwszą wolnoobrotową wyciskarką pionową oferowaną przez firmę Hurom. Tak więc Hurom HU 100 może wyglądać trochę, jak niektóre modele Omega, ponieważ są one faktycznie produkowane przez tę samą firmę. Hurom HU 100 jest wyposażony w technologię Slow Squeezing Technology firmy Hurom. To właśnie ta technologia wyróżnia linię sokowirówek Hurom. Inne wyciskarki wolnoobrotowe wykorzystują poziome ślimaki (pojedyncze lub podwójne) do wyciskania żywności do ostatniej kropli płynu. Pionowy ślimak HU 100 obraca się z prędkością 80 obrotów na minutę, aby wymusić przetłaczanie żywności przez górną rynnę przez sito w celu oddzielenia miazgi.

Konstrukcja pionowa jest optymalna. Oznacza to, że ślimak automatycznie wciągnie żywność do wyciskarki. Na wszelki wypadek wyciskarka jest wyposażony w tłok, który na wszelki wypadek można użyć do popchnięcia składników. Dzięki tej sile HU 100 wyciśnie o 35% więcej soku w porównaniu z wyciskarkami, które wykorzystują duże prędkości do odwirowania soku z miazgi. Ten proces jest znacznie bardziej skuteczny w przypadku ekstrakcji soku z zielonych warzyw.

Share :

Komentarze (0)

Zostaw komentarz

Może Cię zainteresować

Wyciskarka Hurom H200 All in One

Hurom H200 All in One to flagowy produkt koreańskiej firmy Hurom. Ważną innowacją jest zastosowanie metody...

HUROM H-AI – Recenzja

Od lat zdrowy tryb życia to jeden z najpopularniejszych trendów. Oczywiście zależy to od odżywiania. Według...